Het verhaal achter EcoZyn - EcoZyn

Het verhaal achter EcoZyn

Als oprichter van EcoZyn wil ik graag mijn persoonlijke reis en motivatie achter dit duurzame kledingmerk met jullie delen. Met een achtergrond in zowel financiën als e-commerce, heb ik jarenlang gewerkt aan groene financieringsoplossingen en duurzame investeringen. Tijdens deze periode werd ik me steeds bewuster van de enorme ecologische impact van de mode-industrie.

Het was een ervaring die velen van jullie waarschijnlijk herkennen: kleding die snel slijt. Steeds opnieuw moest ik mijn garderobe aanvullen omdat de kwaliteit van de kleding gewoonweg niet goed genoeg was om langer mee te gaan. Dit frustreerde me enorm, vooral gezien de milieubelasting die gepaard gaat met de productie en het weggooien van textiel. Ik vroeg me af waarom er geen duurzaam alternatief was dat niet alleen milieuvriendelijk, maar ook duurzaam en stijlvol was.

Deze vraag bracht me op het idee voor EcoZyn. Op 5 september 2023 besloot ik de sprong te wagen en een merk te creëren dat duurzame, hoogwaardige kleding aanbiedt die niet na een paar seizoenen al versleten is. Bij EcoZyn geloven we erin dat kleding minstens tien jaar mee moet gaan. En als een kledingstuk toch versleten raakt, kunnen klanten het op eigen kosten terugsturen naar ons. Wij zorgen dan voor recycling of laten het vermaken, zonder extra kosten voor de klant.

Met EcoZyn wil ik een verschil maken in de mode-industrie en consumenten inspireren om te kiezen voor duurzame en verantwoorde kledingopties. Laten we samen bijdragen aan een betere en groenere toekomst.

Met duurzame groet,

 

Jacko Tijssen

 

Back to blog

Leave a comment