Geschiedenis

EcoZyn werd opgericht op 5 september 2023 met de missie om duurzame en kwalitatieve kleding aan te bieden.

Het idee is ontstaan in 2023 toen ik merkte dat ik regelmatig kleding koop die snel slijt en nauwelijks een seizoen meeging en ook nog is milieuvervuilend is. Deze negatieve ervaring vormde de aanleiding voor mij om mijn eigen kledingwebshop te starten die kleding verkoopt die jarenlang meegaat. Ook Na slijtage een tweede leven krijgt. Verder wordt bij elk verkocht kledingstuk 1 euro aan het Wereld Natuur Fonds (WNF) gedoneerd.

De eerste collectie die online kwam bestaat uit duurzame hoodies en t-shirts, geproduceerd met milieuvriendelijke materialen zoals biologisch katoen of gerecycled polyester.

Per juni 2024 is een start gemaakt met de verkoop van sweaters en jackets.

Ons team

Het team van EcoZyn bestaat uit drie mensen, waarvan twee collega's op oproepbasis werken. Jacko Tijssen (21) is CEO en het gezicht van EcoZyn.

Commercial

 • Duurzame Verzending

  Onze verzending wordt uitgevoerd door Post NL en DHL en is volledig CO2 neutraal. Het pakket is op maat gemaakt en neemt niet meer ruimte in dan nodig. Hiermee minimaliseert EcoZyn de ecologische voetafdruk tijdens het transport.

  Lees meer 
 • Steun WWF

  Bij elke aankoop doneert EcoZyn een deel van de opbrengst aan het Wereld Natuur Fonds (WWF) om wereldwijde milieuprojecten te ondersteunen die zich richten op het behoud van bedreigde diersoorten en hun habitats.

  Lees meer 
 • Second Life

  Na gebruik kunnen klanten voor een klein bedrag hun gebruikte kledingstukken terugsturen voor recycling, waarbij materialen worden hergebruikt om nieuwe producten te maken. Zo wordt de levensduur van de materialen verlengt en afval vermindert. De kleding die EcoZyn verkoopt is hiermee levensloopbestendig. Voor meer informatie over 'Second Life' klik op de onderstaande button.

  Lees meer 
 • Dames

  De nieuwe collectie voor dames winter 2024...

  Bekijk nu 
 • Heren

  De nieuwe collectie voor heren winter 2024...

  Bekijk nu 
 • Accessoires

  De nieuwste accessoires van 2024...

  Bekijk nu